10 tips voor een bruiloft op eigen locatie

Je trouwdag is een van de mooiste en belangrijkste dag van je leven.
Niet geheel onbelangrijk is het dan dat niet alleen het weer maar ook de locatie, aankleding en catering goed geregeld zijn.
Hieronder onze tips om jouw bruiloft tot een succes te maken!

 

 • 1: Begin ver van te voren met plannen.
  Begin op tijd met het plannen van je bruiloft. De tent, een eventuele vergunning, het meubilair, de catering, het kan allemaal ver van te voren geregeld worden zodat je niet voor verassingen komt te staan.

 • 2: Vind de perfecte locatie.
  Woon je op een boerderij met grote weilanden? Dan is dat een fantastische plek om een tent op te bouwen. Daarnaast zijn er ontzettend veel mogelijkheden om je bruiloft romantisch in de tuin te vieren.
   

 • 3: Vraag vergunning aan en stel de buren op de hoogte.
  Vier je bruiloft op een openbare plek en heb je hiervoor een vergunning nodig? Vraag deze dan op tijd aan om wachttijden te voorkomen. Daarnaast zullen de buren misschien wel uitgenodigd zijn, maar ze vooraf
  informeren over een feestje is altijd een goed idee.

 • 4: Denk aan logistiek
  Zijn er toiletten of moet ik die inhuren? Is er stroom en water aanwezig? Zijn er voldoende parkeerplaatsen?

 • 5: Meubilair maakt de locatie.
  Niet geheel onbelangrijk is het meubilair. Er zijn veel verschillende mogelijkheden dus doe een inspiratie op door wat rond te kijken.

 • 6: Zorg voor voldoende decoratie om je locatie extra sfeer te geven.
  Begin op tijd met het plannen van de inrichting zodat je ook weet wat je moet aankleding. Bijvoorbeeld heaters bij de entree, bloemen op de tafels of verlichting buiten op het terras.
   

 • 7: Catering (eten en drinken)
  Wanneer je bruiloft 's ochtends al begint zal er voor de daggasten ook een lunch aanwezig moeten zijn daarnaast is er uiteraard nog het diner en de catering voor 's avonds. Ga eens op onderzoek uit wat je ongeveer zou willen hebben om zo de perfecte lunch of dat lekkere diner samen te stellen.

 • 8: Personeel
  Huur personeel in van de cateraar zodat je gasten het aan niets ontbreekt, vindt je personeel inhuren te duur? Vraag dan familie of vrienden als ze iets voor jullie kunnen betekenen.

 • 9: Entertainment
  Misschien vindt je het wel leuk om 's avonds een DJ te laten draaien, zijn er kinderen aanwezig en wil je een kinderhoek of meer entertainment qua live cooking. Er zijn veel verschillende opties.
   

 • 10: Geef alles uit handen
  Kost dit teveel moeite om alles zelf te regelen? De Patrijs Catering & Events kan in samenwerking met Koggel Events jullie alles uit handen nemen om zo een onvergetelijke dag te organiseren.