Gelukkig Nieuwjaar!

Wij vieren ons nieuwe jaar middels kalenderjaren. Lekker makkelijk, want dat betekent dat we elk jaar op dezelfde datum iedereen een gelukkig nieuwjaar kunnen wensen. Maar niet de hele wereld viert het nieuwe jaar op 1 januari. In Azië begint het nieuwe jaar aan de hand van de stand van de maan. Men gaat uit van de zonnewende op 21 december, je weet wel die dag waarop we de minste zonuren hebben, en rekent vanaf die datum 2 nieuwe maanstanden verder. Dan kom je ergens tussen 21 januari en 20 februari uit. Dit jaar is dat om precies te zijn op 25 januari. Deze datum staat ook wel bekend als het Chinese nieuwjaar, maar zoals gezegd zijn er meer Aziatische landen die op deze manier kijken naar een nieuw jaar. Echter heet dit in grote delen van Azië het lentefeest. Dat eveneens staat voor een nieuw begin. En wat ons betreft klinkt het ook een stuk vrolijker. Dat vinden ze zelf schijnbaar ook, want het nieuwe jaar wordt een stuk uitbundiger gevierd. Waar wij Nederlanders de overgang van de ene naar de andere datum in de nachtelijke uren groots vieren en veelal de volgende dag vermoeid (of soms erger met kater doorbrengen) duurt de viering van het nieuwe jaar in Azië maar liefst 3 tot 5 dagen! (We willen niet weten hoe zij zich na 5 dagen moeten voelen) Het Chinese nieuwjaar kent daarnaast vele gebruiken en gewoontes. Zo geven zij elkaar cadeautjes en vuurwerk die omwikkeld zijn in rood papier. Heb je je ooit afgevraagd waarom al het vuurwerk met rood papier omwikkeld is? Rood betekent geluk en hiermee wensen zij elkaar dan ook veel geluk toe.

Hoewel wij het nieuwe jaar iets minder uitbundig vieren, zijn onze beste wensen niet minder gemeend. Wij wensen wij onze klanten en relaties dan ook een mooi, gezond en gelukkig nieuwjaar toe!

En natuurlijk voorzien wij je ook dit jaar weer van de beste bouwvakborrels, onvergetelijke feestjes, de lekkerste gehaktballen, de beste catering en nog veel meer.
Vanaf  februari ontvang je bovendien elke maand leesvoer, genaamd Smaakpapillen. Hierin lees je onze ervaringen, vindt je gerechten die je eenvoudig thuis kunt maken,  feestelijke tips, wetenswaardigheden en aanbiedingen. Ontvang je nog geen smaakpapillen? Onderaan deze pagina onder het kopje inspiratie kun je je direct inschrijven. Of stuur een mail naar info@depatrijs.nl

Het team van De Patrijs Catering & Events