Alles over mozarella

 

Bij Italië denken we aan Mozzarella. En dat is niet zo vreemd want het was de Italiaan Salvatori Tozzi die het zachte witte kaasje in Nederland introduceerde. Zijn achternaam, Tozzi, werd zelfs een bekend merk.
Mozzarella wordt gemaakt van koemelk of buffelmelk. Wanneer de kaas is gemaakt van buffelmelk smaakt hij heel anders. Dat komt omdat de samenstelling van de melk van een buffel heel anders is dan die van een koe. Buffelmelk bevat meer vet en minder eiwit. En dat proef je. De zgn buffermozzarella smaakt voller. Er wordt dan ook beweerd dat dit de traditionele variant is. Maar Salvatore maakte de kaas van koemelk. Waarschijnlijk omdat buffelmelk schaarser is. Logisch, want de buffels komen van origine helemaal niet voor in Italië.
Inmiddels wordt de buffel ook steeds vaker in europa gesignaleerd. Hoewel de koe hier in gevangenschap leeft kennen we zelfs in Nederland al boeren die met buffels werken. Niet eens zo ver bij ons vandaan. Sterker nog in een straal van 30 kilometer treffen we maar liefst 2 bufferfarms aan. de ene vinden we in Kalenberg en de andere in de gemeente Hardenberg, bij Radenwijk. Beide bedrijven hebben een eigen boerderijwinkel waar u producten van de buffel kunt kopen en natuurlijk echte buffelmozarella!

Wanneer u bij een van deze boerderijen mozzarella koopt, bent u verzekerd van een echte buffelmozzarrella. Maar ook in supermarkt kunt u mozzarella kopen. Er zijn verschillende soorten. Van smaakvolle smeuïge kaasjes tot een witte plastic ballen. Hoe herkent u een échte mozzarella?

https://www