Smultop van Jacob

Onze kok Jacob heeft zo zijn eigen favorieten.
In het kader van circulaire economie, heeft hij dit keer een heerlijk stamppotgerecht. Eenpansgerechten zijn niet alleen heerlijk, Ze zijn hartstikke eenvoudig te bereiden en het scheelt een berg afwas. En het eten zelf? Dat halen we uiteraard zoveel mogelijk uit de streek.


STAMPPOT ANDIJVIE-RUCOLA

Ingrediënten (4 personen)

  • 800 gr. kruimige aardappels
  • 500 gr. andijvie*
  • 100 gr. rucola
  • 100 gr. jonge kaas van de cz rouveen
  • 125 gr. crème fraiche
  • 4 eieren van eiboerderij piel
  • peper en zout
  • boter

Bereidingswijze

Zet alvast een steelpannetje met koud water en de vier eieren op het vuur. Breng aan de kook en laat de eieren zodra het water kookt zes minuten koken. Zet een tijdje onder koud water om af te laten koelen en pel de eieren direct,

Als de eieren koken schil je de aardappelen en snijd je deze in gelijke stukken. Zet een flinke pan op het vuur met een laag water en breng aan de kook. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar en giet daarna af. Snijd intussen de champignons in vieren en smelt een klontje boter in een koekenpan.

Stamp de afgegoten aardappelen met de crème fraiche tot een mooie puree en doe hier de reepjes andijvie bij. Roer de andijvie door de puree  Voeg ook de rucola toe en stamp kort door elkaar

Snijd de kaas in kleine blokjes en voeg toe, stamp of roer door de stamppot heen. Breng eventueel nog wat op smaak met een beetje extra peper en zout. Hak de eieren fijn met een mes.

Serveer de stamppot op de borden en verdeel de fijngehakte eieren hierover. Je andijvie-rucolastamppot met  kaas en ei is klaar om opgegeten te worden.