Skip to content

Wat zijn wittebroodsweken?

De periode net na jullie bruiloft worden ook wel de wittebroodsweken genoemd. Waar komt deze naam eigenlijk vandaan?
De naam wittebroodsweken is best logisch. Vroeger was witbrood een luxeproduct. Normaal brood werd gemaakt van rogge, daarentegen werd het duurdere wittebrood gemaakt van tarwebloem en alleen gegeten bij speciale gelegenheden. Over hoe lang deze periode duurt zijn verschillende meningen, deze vallen uitéén tot een maand of 6 weken. Het bruidspaar hoort in deze periode niet gestoord te worden door visite of vertegenwoordigers zodat het paar aan elkaar kan wennen. Tegenwoordig worden de wittebroodsweken vaak gebruikt voor de huwelijksreis.

31487504_l

Wij maken gebruik van cookies!

Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord dat deze website cookies plaatst op uw apparaat. Een cookie is een klein tekstbestand dat door de website wordt gebruikt om de website te laten functioneren en uw bezoek efficiënt te maken.

Klik op akkoord voor een volledig werkende website, of bekijk eerst de details op de detail pagina alvorens u akkoord gaat.

Scroll To Top